Na twee jaar de Prader-Willi skin-picking studie gesteund te hebben, wilde ik graag een nieuw doel voor komend jaar. Hoewel de studies en onderzoeken die wij de afgelopen jaren gesteund hebben natuurlijk ontzettend belangrijk zijn en we dit met liefde gesteund hebben, leek het me ook fijn om een doel te kiezen dat wat tastbaarder is.

Steeds vaker hoor en lees ik dat kinderen met Prader-Willi syndroom steeds jonger zijn wanneer ze in een gezinsvervangend tehuis gaan wonen. Zelfs al vanaf een jaar of tien. Zelfs nu ik dit typ, voel ik een knoop in mijn maag en brok in mijn keel. Want wellicht is dit ook onze toekomst.

Vaak is de spanning rondom eten en moeilijk verstaanbaar gedrag de reden dat kinderen niet meer thuis kunnen wonen. Het gedrag zorgt voor erg veel spanning thuis. Maar vooral is het lastig om het kind met PWS de rust en structuur te kunnen blijven geven die het zo nodig heeft.

Gelukkig bestaan er Prader-Willi huizen. Woonhuizen speciaal voor kinderen en (jong)volwassenen met Prader-Willi syndroom, waar de bewoners in een prikkelarme omgeving wonen, er een voorspelbare dagstructuur is en vaste begeleiders het team vormen. Tevens is er veel aandacht voor gezonde voeding, sport en beweging om de bewoners fit en vitaal te houden.  

Het Prader-Willi Huis in het Friese Mûnein is zo’n fijne plek. Ik had al langer het idee iets voor hun te willen doen, omdat ik het fantastisch vind dat deze plek er is en ik hier graag meer aandacht voor wil vragen.

Waar veel behoefte aan is in het huis, zeker nu in deze corona pandemie, is sportmateriaal. In het bijzonder een spinningfiets met scherm! Omdat mensen met PWS een lagere calorieverbranding hebben, maar wel meer vet- dan spiermassa, is bewegen/sporten ontzettend belangrijk. Om het gewicht onder controle te houden, maar ook om de spieren sterker te maken. Dus hoe mooi zou het zijn als wij dit jaar zo’n mooie fiets voor de bewoners kunnen realiseren?! Zo kunnen de bewoners op een leuke manier aan hun beweging komen.

Wil jij je steentje bijdragen en de bewoners van het Prader-Willi Huis dolgelukkig maken met zo’n mooie fiets? Denk dan ajb aan ons voor je cadeautjes, voor een dierbare of voor jezelf.

Neem een kijkje in onze webshop voor al onze mooie Gratitude producten.

Voor meer informatie over het Prader-Willi huis, neem een kijkje op www.praderwillihuis.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten