Daar ging ze gisteren. Op naar het feestje van haar vriendinnetje uit de klas. Cadeautjes zelf ingepakt. Uiteraard. Bff ketting om. Afgesproken met het vriendinnetje. Nooit zonder zonnebril het huis uit. Vol goede moed, maar ook gespannen. Veel vragen, vroeg wakker. Het is nog maar het tweede kinderfeestje voor Emmie. Van te voren contact met de moeder over wat er te eten en drinken zou zijn. Heel fijn. Het was een prinsessenfeest. Met glitterrokken, kroontjes en toverstaffen. Prachtig. Wat een feest, samen met je beste vrienden. Eerst verkleden en toen werden de nageltjes gelakt. Geweldig.

Maar toen kwam het eten en ook de spanning, want we kwamen toch nog voor verrassingen te staan. Er was taart voor de ouders (wisten we niet en dus niet voorbereid) en de te versieren cupcakes, die wij zouden omruilen voor een mini eierkoekje, stonden ook al klaar en waren ook heel mini. Toen zei ik, te spontaan (dom) dat ze toch wel zo’n kleintje mocht ipv het eierkoekje. Fout! Eierkoekje was de afspraak, maar ze wilde nu ook de mini cupcake, want dat zei ik toch?! Lullen als brugman werkte niet. Afleiden ook niet. Samen, na wat tranen, tot de oplossing gekomen. Nu de mini cupcake en dan thuis als snackje het eierkoekje ipv haar normale snackje. Vooruit. Voor de lieve vrede en het feest. Voor het avondeten dan maar iets minder.

De cupcake werd prachtig versierd en wat genoot ze. De chipjes die daarna op tafel kwamen, waren geen probleem. Emmie had haar eigen bakje met een zout stengeltje en tomaatjes. Top! Na het eten en drinken was het tijd om de nagelvijltjes te versieren. Dat was een heel fijn momentje, samen met de vrienden lekker bezig zijn en kletsen. Ondertussen kletsten wij ook gezellig met de ouders. Je ziet elkaar bijna nooit, dus fijn om zo bij elkaar te zijn en de herkenning te vinden over bijvoorbeeld de spanning van een TLV en elkaar wat beter te leren kennen. Aan het eind van het feestje was de tank wel leeg, bij iedereen. Lekker naar huis, slapen in de auto en thuis een filmpje. Het bedritueel werd ingekort, vrijwillig, want zo moe was ze. Helaas vandaag dan wel om 5:30 wakker…. Nah jah, alleen maar zwemles op het programma vandaag,

Hoewel het feestje toch wat spanning gaf, toch blij dat we met Emmie gegaan zijn. Want deze momenten met haar vriendjes, na schooltijd, zijn uniek en speciaal en gunnen we haar zo. Mooie herinneringen gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten